top of page

איך מתנהל מפגש טיפולי?

הטיפול קורה תוך כדי משחק ופעילויות בתנועה, מתוך ההבנה הבסיסית שמשחק הוא השפה שבה מבטאים ילדים את המתרחש בעולמם הפנימי. מהלך הפגישה נקבע במידה רבה על ידי הילד עצמו.

 

הפעילויות משתנות מילד לילד בהתאם לצרכים ולמטרות הטיפול, שהוגדרו לאחר שיחת היכרות עם ההורים והצוות החינוכי. התכנים שעולים בטיפול, הם ביטוי ישיר למה שמעסיק את הילד, לקשייו, לכוחותיו וליכולותיו ולצרכים שלו מהסביבה. 

 

בטיפול נעזרים באביזרים שונים כגון: כדורים, גומיות, משחקי קופסא, מוזיקה, ספרים, פלסטלינה ואביזרי יצירה שונים.

 

כמה זמן נמשך טיפול?

משך הטיפול תלוי מאוד בצרכי הילד, בסיבת הפנייה לטיפול, וברצון הילד והוריו. אם מטרת הטיפול ממוקדת, הטיפול צפוי להימשך כמה חודשים. במקרים שבהם הקושי עמוק ומתמשך, או שהילד או הוריו מרגישים צורך בליווי ארוך יותר, הטיפול ייימשך כשנה.

אני לא מאמינה בטיפול ארוך טווח, יש לתת לתכנים גם זמן לשקוע ולילד זמן להתמודד עם העולם בכוחות עצמו.

 

הטיפול מורכב מפגישות שבועיות עם הילד - פעם בשבוע למשך 45 דקות, ופגישות עם ההורים ובמידת הצורך עם הצוות החינוכי, בהתאם לאופי הטיפול, וצרכי הילד והוריו. 

 

בכל מקרה באם ההורים או הילד רוצים לסיים את הטיפול לפני שהושגו המטרות הטיפוליות אני ממליצה לקיים עוד מספר מפגשים (4-5 מפגשים) לסגירה ולתהליך פרידה.

האם חובה לשתף את הגננת/מחנכת לגבי הטיפול של ילד?

אין חובה לערב את המערכת החינוכית בטיפול של הילד, אך חשוב להבין שהילד הוא חלק ממערכת גדולה יותר, הוא נמצא הרבה שעות במסגרת החינוכית ולכן יש חשיבות לשמירה על קשר עם גורמים רלוונטיים במערכת זו. שיתוף מערכת החינוך בטיפול יוצר מעגל תומך ומכיל ומעודד צמיחה והתקדמות.

 

שאלות נפוצות בטיפול בתנועה

bottom of page